I. TORNEO INTERNAZIONALE MINIBASKET CIVIDALE DEL FRIULI 16.03.– 17.03.2019.

 

U pratnji roditelja i trenera, prošlog su vikenda, naši najmlađi članovi kluba sudjelovali na izvanredno organiziranom međunarodnom turniru za minibasket u Italiji.

Naši su najmlađi košarkaši odigrali tri utakmice koje su bile više nego dobro iskustvo za sve nas. Po prvi puta smo se susreli i odigrali po pravilima koji važe u Italiji, a to je da se igra 6 puta po 6 minuta, te da se u igri nalaze četiri igrača koji se svaki period moraju izmjenjivati. Upravo zbog ovakvog načina igre, rezultati utakmica su drugačije interpretirani te nisu u prvom planu, što je i dobro za ovaj uzrast. Na ovom turniru naši mladi košarkaši susreli su se sa ekipama iz Cividala, Odezza i Tolmina (SLO). Jedini suparnik koji se pokazao prejakim za naše „miniće“ bio je Odezzo koji je i u samom finalu bio uvjerljiv. Sa ekipama Cividala (domaćini) i Tolmina odigrali smo lijepe i zanimljive utakmice te savladali domaćine, a tijesno smo poraženi od ekipe iz Slovenije.

Turnir, boravak i put u Italiju veliko je i nezaboravno iskustvo za naše najmlađe košarkaše koje će im sigurno pomoći u daljnjem životnom i sportskom rastu. Zahvaljujemo se našim domaćinima iz Cividala na odlično organiziranom turniru te se nadamo da će i oni ubrzo gostovati i u našem gradu.

Za KK Poreč igrali su: Adrian i Dominik Ljubović, David Gluhak, Luka Brenko, Ivan Tesla, Mihajlo Lazarević, Marin Maričić, Leo i Matteo Majkus i Fabijan Miličević.

Naravno, velika zahvala ide i našim roditeljima koji su podržali i popratili ovu našu malu sportsku avanturu.

Zatvori